zaterdag 19 september 2015

STRAPDAG

Beste ouders

op vrijdag 18 september was het nationale 'strapdag'. Onze school nam daar aan deel zoals vorige schooljaren.
Te veel autogebruik op korte afstanden en in druk bewoonde gebieden is minder praktisch dan het lijkt. Ook in onze schoolomgeving neemt het autoverkeer toe. Met alle negatieve gevolgen van dien voor onze zwakke weggebruikers.

Vele ouders en kinderen deden hun best om op deze dag te voet, per fiets of step naar school te komen. Kinderen mochten hun fiets of step thuis versieren en showen op school voor de andere kinderen, leerkrachten én de jury. De mooist versierde fietsen of steps kregen een prijsje mee naar huis. De kinderen leerden ook de strapdans en het lied en voerden deze dans uit op het einde van de dag voor de ouders. Hopelijk hebben jullie hiervan genoten.

Daarnaast werd de Jozef De Meesterstraat volledig autovrij gemaakt. Voor één dag werd deze straat ook speelterrein van onze kinderen. Op deze manier hadden de kinderen extra ruimte om te fietsen, steppen, skaten of spelen. De kinderen die geen fiets, step,... mee hadden kregen een fietsje van school om mee te rijden.

Daarenboven startten we die vrijdag met onze fluojasactie. Zoals elk jaar zullen de kinderen op bepaalde dagen van de week een kaartje krijgen als ze met een fluojas de poort binnenstappen. Alle kaartjes die worden uitgedeeld, zijn voorzien van een figuurtje (gekaderd binnen het jaarthema: de mooiste vis van de zee). De winnende figuurtjes hangen uit op de speelplaats. Ook de allerkleinsten krijgen een kaartje met een figuurtje op. De juf schrijft dan de naam op en kijkt of er iemand van de klas een prijsje heeft gewonnen. 
DUS HOE MEER UW KIND EEN FLUOJAS DRAAGT OM NAAR SCHOOL TE KOMEN, HOE VEILIGER VOOR HET KIND EN HOE MEER KANS HIJ/ZIJ MAAKT OP EEN PRIJSJE!
Op de fluojas staat het symbooltje van uw kind. Mocht uw kindje het verkeerde fluojasje mee hebben naar huis, gelieve dit dan terug te bezorgen en te melden aan de juf.

Hartelijk dank aan de werkgroep verkeer!

Uw kind mag gerust nog steeds met de step of fiets naar school komen. Er is een fietsenstalling voorzien onder het afdak. Deze week werken we nog verder rond het jaarthema: de mooiste vis van de zee. (ik voel me goed in mijn vel). Binnenkort werken we rond verkeer en mogen de kinderen hun eigen fiets of step voorstellen

Zie hieronder enkele sfeerbeelden.



De mooi versierde fietsen en steps

























kijk eens naar mijn mooi versierde step!



op de uitkijk :-)

De straat vlak bij de school werd voor 1 dag autovrij gemaakt



heb je mij gezien? Ik kan al goed fietsen!

koekoek

leuk fietsen over een verkeersdrempel :-)


wedstrijdje: start!

ik kom eraan!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten